Ξύλινες οικίες - Log houses

Η εταιρεία μας, με 28 χρόνια εμπειρίας στις ξύλινες κατασκευές από κορμούς δέντρων, έχει κατασκευάσει εκατοντάδες ξύλινα σπίτια (μεμονωμένα ή συγκροτήματα κατοικιών) στην περιοχή του Παρνασσού κι όχι μόνο. Είμαστε οι πρώτοι που ασχοληθήκαμε με τον συγκεκριμένο τύπο κατασκευής στην Ελλάδα και η εμπειρία μας είναι εγγύηση για την καλύτερη και ποιοτικότερη κατασκευή.

Το μεγαλύτερο έργο μας σε αυτή την κατηγορία είναι το γνωστό Elatos Resort & Health Club στην καρδιά του Παρνασσού, ένα συγκρότημα 40 ανεξάρτητων φινλανδικών ξύλινων κατοικιών από κορμούς δέντρων. Μπορείτε να το γνωρίσετε μέσα από την ιστοσελίδα www.elatos.com.

Στην συνέχεια μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλα τα στάδια σχεδιασμού, μελέτης και κατασκευής ενός ξύλινου σπιτιού (log house).

.

Περνώντας το ποντίκι πάνω από την εικόνα, η εναλλαγή σταματάει προσωρινά.

Παραγωγή, επεξεργασία και μεταφορά

Οι κορμοί που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τα δάση της Βόρειας Φινλανδίας (περιοχή Λαπωνίας) όπου και καλλιεργούνται ειδικά για εκμετάλλευση, με ειδική πρόβλεψη αναδάσωσης (για κάθε δένδρο που κόβεται, φυτεύονται δύο), δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στο περιβάλλον, ακολουθώντας αυστηρά την φινλανδική νομοθεσία.

Οι κορμοί κόβονται, καθαρίζονται από τα κλαδιά και τον φλοιό και στην συνέχεια υπόκεινται σε επεξεργασία σε ειδικούς κλιβάνους ελεγχομένων συνθηκών προκειμένου να αποκτήσουν αυξημένες αντοχές στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στη φωτιά και στους μικροοργανισμούς που προσβάλλουν το ξύλο.

Κάθε κορμός ελέγχεται χωριστά ώστε να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητά του ως δομικού υλικού. Το σύνολο της ξυλείας που αποτελεί ένα σπίτι αριθμείται ανά τεμάχιο, συσκευάζεται και μεταφέρεται στον χώρο του εργοταξίου με ειδικά containers.

 

Πλεονεκτήματα των Log Houses

Τα ξύλινα σπίτια έχουν πληθώρα πλεονεκτημάτων και παρουσιάζουν σαφείς υπεροχές έναντι των συμβατικών κατοικιών:

- Αποτελούν τις πλέον οικολογικές κατασκευές. Η εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον είναι τέλεια και οι διαταραχές του οικοσυστήματος μηδαμινές.

- Είναι 100% αντισεισμικά, με υψηλή αντοχή σε μετακινήσεις εδαφών και καθιζήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις EC5.

- Το ίδιο υλικό κατασκευής, το ξύλο, προσφέρει τέλεια θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία! Κατά συνέπεια προσφέρουν οικονομία στην διατήρηση των συνθηκών διαβίωσης (γρήγορη θέρμανση του χώρου, σταθερά επίπεδα υγρασίας).

- Προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, χωρίς περιορισμούς, σε μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα διαβίωσης.

- Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι σύντομος. Η κατασκευή, από την στιγμή παραλαβής της ξυλείας, ακολουθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα.

 

Σχέδια - Απαιτήσεις

Τα σχέδια και η μορφή των Log Houses προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη σειρά σχεδίων ή να σχεδιάσουμε μαζί το σπίτι που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής κορμών μέσα από μια σειρά προφίλ διατομών, στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο, συμπαγές ή αντικολλητό.

Στην τελική παραγγελία περιλαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα υλικά: Κορμοί, πατώματα, κουφώματα, μονωτικά υλικά, κεραμίδια, πόμολα, κλειδαριές, βίδες και σφιγκτήρες.

 

Κατασκευή - Συναρμολόγηση

Η συναρμολόγηση του σπιτιού ξεκινά άμεσα και πραγματοποιείται από ειδικευμένα συνεργεία. Οι κορμοί συναρμολογούνται σε επίπεδα πάνω στην διαμορφωμένη βάση και «δένονται» σύμφωνα με τις οδηγίες του εργοστασίου, με ειδικούς ξύλινους πύρους και μονωτικά υλικά.

 

Ηλεκτρικές - Υδραυλικές Εγκαταστάσεις

Κατά τον σχεδιασμό του σπιτιού προβλέπονται όλες οι απαιτούμενες, για την σωστή λειτουργία του σπιτιού, εγκαταστάσεις και καταγράφονται στα σχέδια. Η πρόβλεψη είναι απολύτως ακριβής και λαμβάνεται υπ' όψιν από το εργοστάσιο παραγωγής. Η υλοποίηση των εγκαταστάσεων γίνεται κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης των κορμών, με τα απαιτούμενα υλικά και μονώσεις.

 

Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με βάση τις δικές σας ιδέες. Περιτοίχιση από πέτρα, διαμόρφωση παρτεριών και διαδρόμων κι ότι άλλο εσείς επιθυμείτε, θα δημιουργήσουν το ιδανικό περιβάλλον στην ιδιοκτησία σας.

Αναλαμβάνουμε επίσης κι οποιαδήποτε άλλη κατασκευή επιθυμείτε, όπως προστατευόμενους χώρους στάθμευσης, barbeque, κλπ.